31 ianuarie 2013

Ghiocei de Ianuarie

     Nedumeriţi de nehotărârea Iernii, ghioceii au scos căpşorul plăpând să o întâmpine pe Primăvara. Nu e timpul sosirii acesteia, dar puterea Soarelui slăbeşte gerul iernii. E nefiresc ca-n luna lui Gerar să ne bucurăm de zile primăvăratice. Lumea s-a-ntors pe dos....


21 ianuarie 2013

Oamenii -de - zăpadă

     Zăpada s-a topit şi ne-a stricat planul de a face un om-de-zăpadă. Nu-i bai, că ne descurcăm noi şi altfel....
     Am scos recuzita şi materialele tematice şi ne-am apucat de joacă.
  • Întâi P.A. a recunoscut omul-de-zăpadă în diferite imagini.


  • Hora omuleţilor de nea (motricitate fină) 
     Omuleţi lipiţi pe cleme de rufe, prinşi pe un capac de plastic. Necesită răbdare, concentrare şi îndemânare.



  • Familia mea (ordine crescătoare şi descrescătoare)
     Trei oameni-de-zăpadă de diferite mărimi sunt aşezaţi întâi de la cel mai mic (copilul), la cel mare (tata). Cel din mijloc e mama....



  • Puzzle - 3 piese
      Un om-de-zăpadă tăiat în locurile unde se unesc bulgării, ne ajută să reconstituim imaginea şi să reţinem modul de construire a unui om -de-zăpadă.


  • Familia oamenilor-de-zăpadă ( amprentare)
Idee preluată de pe net


   
     E prea mic să poată desena detaliile singur, dar cu ajutorul meu am realizat ceva frumos. El a ales culorile (după capacul cariocilor) şi ţinând împreună carioca am finalizat pictura.

     Amprentele copiilor de anul trecut, seria 2011-2012



Mulţumim de vizită!

17 ianuarie 2013

Iarna la cutie

     Cum iarna întârzie să vină, am decis să aduc lui P.A....o iarnă artificială.
Într-o cutie senzorială am aşezat vată, beteală argintie, con de brad argintiu, steluţă şi pietricele albastre pe care va trebui să le "pescuiască".


     Despre  Zâna Iarnă ştia de la activitatea dedicată  anotimpurilor. 
Pe panoul tematic, P.A. a recunoscut-o pe Iarna. I-am cerut să indice fulgii, luna, pomii, moara, casa. Ştie că Iarna l-a trimis pe Moş Crăciun cu daruri.


     Pe măsuţă erau aşezate vederi cu imagini despre anotimpul iarna. Le-am "studiat" împreună, descoperind diversele lucruri din imagini (recunoaştere).


     La final P.A. şi-a făcut de lucru căutând "pietrele " pierdute de zână prin zăpada artificială.



   
Activităţile despre IARNĂ vor continua şi în postările viitoare.

Mulţumim de vizită!

15 ianuarie 2013

Valea Radiator


  Dacă până nu demult, P.A. era preocupat de tica (tren) şi nino-dudu (maşina de pompieri), acum e captat de peripeţiile maşinuţelor din Valea Radiator.


     Are răbdarea de a viziona filmul animat (112 min) cap-coadă la 2ani 5 luni. Îi plac toate maşinuţele, dar cel mai mult e atras de McQueen şi de Doc Hudson.
     Până la P.A. văzusem imaginea maşinei, dar habar nu aveam despre ce e vorba în film.Nu există secvenţă care să fie plictisitoare! Îl recomand tuturor mămicilor!
     Am desenat  pe carton drumul din micul orăşel numit Valea Radiator, dar nu am avut linişte cu P.A. până nu a apărut şi o cale ferată...Se joacă singur şi 2 ore, scoţând sunete de motor ambreiat, maşini derapând exact ca Doc Hudson şi multe alte peripeţii din film şi chiar inventate.




     După câteva zile au apărut clădiri construite din cuburi şi garaje din lego.

Mulţumim de vizită!
 

8 ianuarie 2013

Omul de nea

      După cum am specificat în prima postare , acest blog publică amintiri...
      În iarna 2003 - 2004 lucram ca învăţător la centrul de zi din oraşul natal. După efectuarea temelor ne rămânea timp şi pentru activităţi recreative. Una dintre teme a fost Omul-de-nea.


Materiale necesare:
- hârtie colorată
- dop de plută
- pastă de dinţi (Super Cristal )
     Cu imaginaţie şi simţ estetic au ieşit nişte omuleţi tare simpatici!




Mulţumim de vizită!

7 ianuarie 2013

O luăm de la capăt sau ...continuăm?

     GATA! S-a dus vacanţa, s-au dus zilele de sărbătoare, toate lucrurile trec...rămân doar amintirile.
La fiecare început de an ne întrebăm cum va fi, ce ne aşteaptă, ne propunem să realizăm lucruri măreţe, să finalizăm proiectele din anii precedenţi, să facem tot ce nu am făcut şi ne-am dorit să facem.
     Ei! Ale mele proiecte încă mai stau la sertar...aştept un susţinător, un partener...,iar lista cu lucrurile pe care aş dori să le fac e lungă cât un bon de cumpărături în ziua de salariu.
     Nu ştiu alţii ce vor face în acest an, dar eu vreau să o iau de la capăt, să plec pe un drum unde să fiu EU la volan, să decid unde şi când să opresc, să iau cu mine adevăraţii prieteni, să-mi asum răspunderea pe deciziile luate de mine - nu impuse, să mă golesc de prejudecăţile societăţii, să trăiesc făcându-mă fericită (aici e vorba despre PROFESIE).
   
 Sfat: Fericit e cel care face ceea ce-i place!

Mulţumim de vizită!