Pentru decor am folosit lucrarea colectivă de la activitatea cu tractoare.
Am început tema cu jocul "Ce-ai găsit în găletuşă?"
Copiii vin pe rând şi scot din găletuşă un dinozaur sau o plantă pe care le vom folosi la realizarea unei lumi în miniatură. Sunt copii care recunosc aceste vieţuitoare preistorice văzute, de cei mai mulţi, în desene animate.
Eu voi denumi dinozaurii fără să am pretenţia să le fie reţinute numele (denumirile sunt greoaie pentru cei mici). Am insistat pe reţinerea câtorva informaţii ca: aceste animale uriaşe au trăit demult, acum nu le mai vedem decât în desene animate şi în poveşti.
Decorul îl realizez pe parcursul jocului, deci împreună cu copiii care sunt încântaţi să ofere ajutor.
- Am adus o carte despre povestea unor dinozauri pe care am să v-o spun şi vouă!
Povestea e însoţită de imagini şi text scurt adecvat vârstei grupului meu de copii. Am sărit peste pasajul în care Harry toarnă bolul de cereale în capul surorii sale, iar bunica i-a cumpărat " CD cu desene animate cu dinozauri".
Pentru destinderea atmosferei, am ascultat cântecul dinozaurilor învăţând refrenul...
.....apoi am dansat cântând refrenul
Am pictat dinozauri cu ajutorul şablonului.
Pentru artă am pregătit cinci culori cu câte cinci pensule. După fiecare pictare se spală şablonul şi se şterge. Copiii îşi aleg culoarea pentru fiecare dinozaur. Mânuirea pensulei dezvoltă muşchii mâinilor.
Desenele au fost expuse pe panoul din hol.
Nu am uitat să petrecem timp în aer liber. Au desenat cu creta, au alergat după baloanele de săpun, am jucat "Ursuleţul doarme", etc.
La ora de somn P.A. a cerut cartea să o "citească", adormind într-un final cu povestea în braţe.
Mulţumim de vizită!