5 octombrie 2015

Ceasul - ora exactă

     Septembrie - ADIO!
     Octombrie - Bun venit! 
     P.A. este obișnuit să completeze Calendarul naturii încă de când era la creșă.

 
     De asemenea, mai avem un joc unde putem așeza imagini cu activități din timpul zilei, cu potrivirea orei, zilele săptămânii, lunile anului. Am vorbit despre programul zilnic pe care P.A. îl are, cu mici excepții. Această activitate a consolidat cunoștințele despre numerele 0-10, dar știe să numere până la 20.


     Din cartea ” Povești peticite”, am citit povestea motanului Fițosu și a ceasului deșteptător. Am aflat importanța ceasului deșteptător și diferența dintre acesta și ceasul de perete. Întâmplarea nu i se potrivește lui P.A., el neavând probleme cu trezitul de dimineață.


     De câteva săptămâni, bunicul îl învață să  recunoască orele fixe, evplicându-i rolul acelor de ceas: acul cel mare în dreptul cifrei 12 arată că este FIX ORA în dreptul cifrei la care se află acul mic. P.A. a fost receptiv și a prins imediat noile noțiuni pe care le-am repetat cu ajutorul unui ceas de jucărie- puzzle.



     Jocul a conținut și activitatea pe care o desfășurăm la acea oră (cu aproximație), de exemplu:
     - ora 7 dimineața - ne trezim
     - ora 9 dimineața - ajungem la grădiniță
     - ora 12 amiază - plecăm de la grădiniță
     - ora 4 după-amiază, facem activități etc.
     Un mic puzzle despre trenulețul numerelor, atât în ordine crescătoare cât și în ordine descrescătoare (știe să numere descrescător de la jocurile cu decolarea rachetelor).


     ... și dacă tot suntem la trenulețe, continuăm ”lecția”  cu ajutorul locomotivelor și a vagoanelor: U-u-u-u!!!

Mulțumim de vizită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu